Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ

θα σας παρουσιάσω από την σελίδα elniplex(αν πατήσετε επάνω θα δείτε όλο το άρθρο)

ένα υπέροχο βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε .Θα χρησιμοποιήσω τα σχόλια από την ίδια σελίδα…

Ο Μόρρις Λέσμορ αγαπούσε. Τις λέξεις, τις ιστορίες, τα βιβλία. Η ζωή του η ίδια ήταν ένα βιβλίο που το έγραφε κάθε μέρα ο ίδιος, χαρές, λύπες, όσα ήξερε, όσα έλπιζε. Όμως μια μέρα, ο ουρανός σκοτείνιασε. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένος. Και σκόρπισε τα πάντα, όλα όσα ήξερα ο Μόρρις, ακόμα και τις λέξεις του βιβλίου του. Κι όλα χάθηκαν μακριά. Όπως χάνονται σε έναν τυφώνα….

Και πέρασε ο καιρός. Και πέρασαν τα χρόνια. Κι ο Μόρρις μεγάλωσε πολύ. Χαμήλωσε, ζάρωσε, οι δυνάμεις του λιγόστεψαν. Μα τα βιβλία δεν άλλαξαν ποτέ. Ούτε οι ιστορίες τους. Και τώρα, αυτοί οι παλιοί του φίλοι, τα βιβλία, άρχισαν να τον φροντίζουν και να του διαβάζουν κάθε βράδυ τον εαυτό τους.

Δεν είναι όμως μόνο ένα βιβλίο ο κύριος Μόρρις Λέσμορ. Για την ακρίβεια το βιβλίο ακολούθησε σε αυτήν την περίπτωση την… ταινία! Το 2012 λοιπόν, το ομώνυμο animation είχε βραβευτεί με το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους (84η απονομή βραβείων Όσκαρ) αλλά και ακόμα 14 βραβεία ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Όστιν και της Τακόμα και το Βραβείο Καλύτερου Animation Μικρού Μήκους στο Cinequest Film Festival. Η σκηνοθεσία ήταν του ίδιου του Γούιλιαμ Τζόυς μαζί με τον Μπράντον Όλντεμπουργκ σε παραγωγή των Moonbot Studios. Δημιουργήθηκε με μικτές τεχνικές στον υπολογιστή, μινιατούρες και ζωγραφικής στο χέρι.

Πρόκειται για ένα βουβό 15λεπτο φιλμ που μοιάζει να αποτίει φόρο τιμής στον παλιό βουβό κινηματογράφο του Τσάπλιν και του Κήτον, έχοντας βασικές επιρροές ειδικά από τον δεύτερο σε σκηνές όπως ο εναρκτήριος τυφώνας, γεγονός πραγματικό στη ζωή του συγγραφέα αφού όπως αναφέρεται ο τυφώνας Κατρίνα τον επηρέασε καθολικά στο έργο του.

Παρακολουθήστε το και θα το συζητήσουμε στην ψηφιακή μας τάξη.Αν θέλετε ζωγραφίστε το αγαπημένο σας βιβλίο,τώρα που μένουμε σπίτι και θα περιμένω με ανυπομονησία τις ζωγραφιές σας!!!

 

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ
Κύλιση προς τα επάνω