Η Επέτειος του Πολυτεχνείου

Ξεκινάμε με ένα αλληγορικό παραμύθι της Σοφίας Ζαραμπούκα “Στο Δάσος ”

Για να καταλάβουν τα παιδιά τις έννοιες Δημοκρατία -Δικτατορία.Η σοφή κουκουβάγια και ο δυνατός ελέφαντας είναι οι ήρωες που διεκδικούν την εξουσία.Η σωματική δύναμη γίνεται διαβατήριο κατάληψης της εξουσίας, όμως η σοφία, η κρίση και η σκέψη είναι  αντίδοτα στα υπερφίαλα εγώ..Η ιστορία παρουσιάζει το  ρόλο του λαού, και τη δύναμη της συνεργασίας στις δημοκρατίες και τις κοινωνίες.

 

και συνεχίζουμε με την κυρά Δημοκρατία.

 

Την κυρά Δημοκρατία όλοι την αγαπούν στο μικρό χωριό, γι΄αυτό και τη διάλεξαν για αρχηγό. Τι θα συμβεί όμως όταν η κυρία Ρία η Δικτατορία πάρει με τη βία όλη την εξουσία; Μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς τη Δημοκρατία; Ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία της Δημοκρατίας και για να θυμόμαστε ότι: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

παρουσιάζουμε βίντεο και φωτογραφίες με τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1973. Γινόμαστε φωτογράφοι της εποχής που αποθανατίζουν τα γεγονότα.

φυσικά οργανώνουμε εκλογές στην τάξη με υποψήφιους τα φρούτα του φθινοπώρου .

Οργανώνουμε τους προεκλογικούς λόγους ,τα ψηφοδέλτια ,την κάλπη, την εφορευτική επιτροπή, τους εκλογικούς καταλόγους και με την καταμέτρηση των ψήφων βγαίνει ο νικητής των εκλογών της τάξης μας.

 

 

 

 

 

 

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου
Κύλιση προς τα επάνω