1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου

1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου

6ο Εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».

Οι ντετέκτιβ επιλύουν προβλήματα διατροφής

 

Ο ντετέκτιβ Σαϊνης στέλνει μήνυμα στα παιδιά όπου τους μεταφέρει κάποιες ερωτήσεις των παιδιών του,

ζητά απαντήσεις και τους δίνει ένα στοιχείο τη διεύθυνση https://phet.colorado.edu/el/simulation/eating-and-exercise

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Κάθε ομάδα αναλαμβάνει να διερευνήσει ένα σενάριο με βάση σχετικό φύλλο εργασίας στην προσομοίωση.

 

 

Μέσω πειραματισμού καταλήγουν σε συμπεράσματα σχετικά με το τι συμβαίνει αν τρέφομαι μόνο με ανθυγιεινές τροφές, αν τρέφομαι υγιεινά αλλά δεν ασκούμαι καθόλου, αν τρέφομαι μόνο με μια ομάδα τροφών, αν τρέφομαι υγιεινά και ασκούμαι. Οι ομάδες καταγράφουν τα συμπεράσματά τους στο φύλλο εργασίας. Στην ολομέλεια κάθε ομάδα αναφέρει το σενάριο της και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε.

 

Στην ολομέλεια το καπέλο του ντετέκτιβ με εικόνες τροφίμων περνά από χέρι σε χέρι με συνοδεία μουσικής. Μόλις σταματήσει το παιδί που κρατά το καπέλο τραβά μια κάρτα και ανάλογα με το τι εικονίζει αναφέρει αν αυτή η τροφή κάνει καλό στην υγεία ή όχι,  τοποθετούν τις τροφές στην Υγιεινούλα ή στην Ανθυγιεινούλα που κατασκεύασαν με εικόνες από περιοδικά. Συμπληρώνουν  σχετικό φύλλο εργασίας.

 

 

Παίρνουν το πέμπτο  και τελευταίο γράμμα, το Α, για την επίλυση του πέμπτου γρίφου και το επικολλούν στο σχετικό φύλλο εργασίας ανακαλύπτοντας την κρυμμένη λέξη που είναι η ΥΓΕΙΑ !

Τώρα περιμένουμε τις τελευταίες οδηγίες του ντεντέκτιβ Σαϊνη για να κερδίσουμε τις κονκάρδες των Ντενέκτιβ!

6ο Εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».
Κύλιση προς τα επάνω