5ο εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».

Οι ντετέκτιβ μαγειρεύουν υγιεινά

 

Ο Ντεντέκτιβ Σαϊνή στέλνει με μήνυμα τον τέταρτο γρίφο

 

Τα νήπια αναζητούν το στοιχείο που τους έδωσε ο ντεντέκτιβ στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και ανακαλύπτουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Χωρίζουμε τα φρούτα από τα λαχανικά σε δύο καλάθια.

Στην ολομέλεια επισκέπτονται στη σελίδα https://artsandculture.google.com/ και παρατηρούν με χρήση του ψηφιακού zoom τέσσερις πίνακες του Giuseppe Arcimboldo για τις εποχές προκειμένου να ανακαλύψουν τα φρούτα και λαχανικά κάθε εποχής κάνοντας χρήση της ρουτίνας σκέψης «Τι σε κάνει να το λες αυτό ;».

 

Bάφουμε και κάνουμε με κoλλάζ τους δικούς μας πίνακες με φρούτα και λαχανικά όπως ο Giuseppe Arcimboldo

 

 

Ψηφίζουν τι θέλουν να φτιάξουν με τα φρούτα, λαχανικά της εποχής στο σχολείο για κολατσιό (φρουτοσαλάτα ή σαλάτα ). Εστιάζουν γιατί θα πρέπει να τρώμε φρούτα, σαλάτες εποχής.

Φτιάχνουμε φρουτοσαλάτα

Τα παιδιά φέρνουν   φρούτα  από το σπίτι τους. Συγκεντρώνονται τα φρούτα στην ολομέλεια, ελέγχονται αν είναι εποχής, ταξινομούνται σε ομάδες και μετριούνται. Γράφουμε την συνταγή που θα στείλουμε στον ντεντέκτιβ Σαϊνη και με την βοήθεια της νηπιαγωγού τεμαχίζουμε  τα φρούτα τα ανακατεύουμε και  ακολουθεί το σερβίρισμα της φρουτοσαλάτας.

 

Ποια είναι η λύση του γρίφου; Τι έμαθαν σήμερα; Τι κατασκεύασαν; Λαμβάνουν το τέταρτο γράμμα, το Ι, για την επίλυση του τέταρτου γρίφου και το επικολλούν στο σχετικό φύλλο εργασίας.

5ο εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».
Κύλιση προς τα επάνω