4ο εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».

Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν την πυραμίδα της διατροφής και τις ομάδες των τροφών

 

Ο Ντεντέκτιβ Σαϊνης στέλνει τον τρίτο γρίφο

 

Συνθέτω την πυραμίδα μεσογειακής διατροφής

Τα νήπια χωρίζονται σε 5 ομάδες. Κάθε ομάδα επιλέγει ένα βιβλίο που έχει πληροφορίες για μία ομάδα από τις τροφές . Η κάθε  ομάδα (δημητριακά, φρούτα-λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, γλυκά) αναζητά πληροφορίες στο βιβλίο της και παρακολουθώντας σχετικό βίντεο στον υπολογιστή και κρατά σημειώσεις. Ακολούθως οι ομάδες των τροφών  έρχονται στην ολομέλεια για να μεταφέρουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν. Κάθε παιδί ενημερώνει τους υπόλοιπους ποια τρόφιμα περιλαμβάνονται στην ομάδα τροφών που ανήκε και σε ποιο επίπεδο της πυραμίδας βρίσκεται η ομάδα αυτή. Συνθέτουν την πυραμίδα και την  ζωγραφίζουν.

δημιουργούμε ένα βιβλίο με τις ομάδες των τροφών,

 

Παρακολουθούμε την κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική και διασκεδάζουμε μαθαίνοντας.

 

Συνέντευξη με διατροφολόγο 

Υποδεχόμαστε τον κ. Πύργο Γιώργο ,διατροφολόγο και τα παιδιά με ερωτήσεις που έχουν ετοιμάσει ενημερώνονται   για τη σωστή διατροφή και την πυραμίδα της Διατροφής.

 

Τρέφομαι σωστά ;

Το πιάτο της διατροφής -Αναστοχασμός

Ζωγραφίζουν τις τροφές που θα πρέπει να περιέχει το πιάτο του μεσημεριανού .  Χρησιμοποιούν το μαθησιακό αντικείμενο από το φωτόδεντρο (http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-3488)

Σύγκριση με αρχικό πιάτο του 1ου εργαστηρίου-αναστοχασμός ως προς τις επιλογές.

Ποια είναι η λύση του γρίφου; Λαμβάνουν το τρίτο γράμμα, το Ε, για την επίλυση του τρίτου γρίφου και το επικολλούν στο σχετικό φύλλο εργασίας.

4ο εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».
Κύλιση προς τα επάνω