11 Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»

Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου

 

Στις 20 Νοεβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».

Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

Και εμείς στο νηπιαγωγείο μας σε συνέχεια από τις δραστηριότητες μας για τα δικαιώματα των παιδιών δημιουργήσαμε ένα δέντρο αγάπης με τα παιδιά του κόσμου!

 

<<…Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…>>
Αντώνης Σαμαράκης

Picture

περισσότερο υλικό μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση

http://mathitoxwra.weebly.com/-pialphasigmakappaomicronsigmamuiotaalpha-etamuepsilonrhoalpha-tauomicronupsilon-pialphaiotadeltaiotaomicronupsilon.html

 

 

11 Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»
Κύλιση προς τα επάνω