1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου

1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου

1ο εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».

 

 Οι ντετέκτιβ της διατροφής και άσκησης γνωρίζονται και προετοιμάζονται

 

Eνημερώνουμε τα παιδιά  ότι στο e-mail του σχολείου ήρθε ένα μήνυμα (πατήστε επάνω για να το ακούσετε) από το ντετέκτιβ Σαίνη , ο οποίος ζητάει τη βοήθειά τους στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

 

Για να τον βοηθήσουν θα γίνουν ντετέκτιβ και θα αναζητήσουν στοιχεία. Για κάθε γρίφο που επιλύουν θα κερδίζουν ένα γράμμα, προκειμένου να ανακαλύψουν τι προσφέρουν η διατροφή και άσκηση στον άνθρωπο (ΥΓΕΙΑ).

Ας γνωριστούμε :Περπατήματα των ντετέκτιβ 

Τα νήπια κινούνται στο χώρο με τη συνοδεία μουσικής μυστηρίου. Εναλλαγή αργών/γρήγορων ρυθμών με παραγγέλματα που παραπέμπουν στη φυσική δραστηριότητα και στην ενέργεια που μας δίνει το φαγητό. Π.χ. «περπατάμε αργά, είμαστε κουρασμένοι από την αναζήτηση στοιχείων», «έχουμε φάει καλό πρωινό, περπατάμε με μικρά και γρήγορα βήματα», «είμαστε νηστικοί, περπατάμε με γυρτούς ώμους σαν άρρωστοι» κλπ. Στον κύκλο γίνεται συζήτηση εστιάζοντας στο γεγονός ότι η σωστή διατροφή παρέχει «καύσιμα», για να λειτουργήσουμε

Αποκρυπτογράφηση στοιχείων «Μάντεψε το αγαπημένο μου φρούτο» 

Αφού συζητήσαμε για τα οφέλη των  φρούτων και κάναμε ένα κολλάζ με φθινοπωρινά φρούτα , χωριζόμαστε σε ομάδες, κάθε ομάδα επιλέγει ένα φρούτο, για να το περιγράψει στις υπόλοιπες, συζητά και συμφωνεί ως προς τα στοιχεία που θα δώσει. Στην ολομέλεια κάθε ομάδα δίνει ένα αίνιγμα για το φρούτο που επέλεξε και σταδιακά  στοιχεία,  και οι υπόλοιπες προσπαθούν να μαντέψουν.

 

 

Προτείνω λύσεις στο πρόβλημα του Ντετέκτιβ Σαϊνή

τα παιδιά θέλοντας να βοηθήσουν το ντεντέκτιβ Σαϊνή, αναφέρουν τι γνωρίζουν για τη διατροφή και την άσκηση και προτείνουν ιδέες (καταιγισμός ιδεών) σχετικά με το που μπορούν να αναζητήσουν στοιχεία για τη σωστή διατροφή και άσκηση. Δημιουργία εννοιολογικού χάρτη με την υποστήριξη της νηπιαγωγού.

_______πατήστε για να δείτε τον εννοιολογικό χάρτη_____

 

 

Το πιάτο της διατροφής μου 

Τα νήπια  ζωγραφίζουν το αγαπημένο φαγητό που τρώνε το μεσημέρι. Παρουσιάζουν το πιάτο τους στην ολομέλεια.

το εργαστήριο κλείνει με αναστοχασμό στην παρεούλα και φύλλο αξιολόγησης,

Τι τους άρεσε στα παιχνίδια; Σε ποιο πρόβλημα θα δώσουν λύσεις και πώς; Και η αναζήτηση συνεχίζεται…

1ο εργαστήριο Ευ ζην «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό».
Κύλιση προς τα επάνω