1η Ενημερωτική συνάντηση γονέων σχ. ετ. 2022-23

Λίγα λόγια για τους γονείς…

 

 

Η συνεργασία μεταξύ των γονέων και των νηπιαγωγών είναι αναγκαία και σημαντική, καθώς μέσα από αυτή ενημερώνονται και οι δύο πλευρές για τις επιδόσεις αλλά και τις εμπειρίες που αποκομίζει το κάθε παιδί. Μια εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ των νηπιαγωγών της σχολικής μονάδας και των γονέων/ κηδεμόνων βοηθά το παιδί να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά.

Επιθυμούμε μια συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση με στόχο τόσο τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα όσο και την ευκολότερη προσαρμογή των μικρών μας παιδιών σε νέες καταστάσεις. Θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τόσο τηλεφωνικά ( 2323022281) για οποιαδήποτε θέμα σας προβληματίζει σε σχέση με το παιδί αλλά και καθημερινά στο τέλος του ωραρίου της κάθε νηπιαγωγού θα μπορεί να υπάρχει προσωπική ατομική επικοινωνία. Επιπρόσθετα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα δρώμενα και τις δράσεις της σχολικής μονάδας μέσω της σχολική ιστοσελίδας.

Παρακαλούμε για τη τήρηση του ωραρίου προσέλευσης των μαθητών (8:15- 8:30) καθώς και αποχώρησης του πρωινού τμήματος (13:00) και του ολοήμερου τμήματος (15:45 – 16:00).

Βασικός και πρωτεύων μας στόχος είναι η κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών μαθητών, βοηθώντας τους να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες ζωής και γνώσης. Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή ΕΣΕΙΣ….

Μοιραστείτε μαζί μας

Σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς
Ιδιαιτερότητες και δυσκολίες
Πιθανές αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον του παιδιού
Ακούστε με προσοχή και κατανόηση

Τους προβληματισμούς μας, τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές μας
Θέλουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για το κάθε παιδάκι μας ξεχωριστά…..

Πολύτιμη θεωρείται επίσης η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε μέσω της παροχής υλικού είτε μέσω της εθελοντικής συμμετοχής σε δραστηριότητες και επισκέψεις.
Φέτος θα λειτουργήσει και η δανειστική βιβλιοθήκη μας. Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος ενός μικρού παιδιού διότι το βοηθάει να ταξιδεύει σε νέους διαφορετικούς κόσμους και να πλάθει τις δικές του ιστορίες και εικόνες. Εν καιρώ θα ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης .
Θα εκπονηθούν προγράμματα σε διάφορες θεματικές ανάλογα με το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών μέσω των οποίων διαθεματικά θα προσεγγιστούν όλες οι μαθησιακές περιοχές του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Σπουδών του Νηπιαγωγείου.
Μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων θα εκπονηθούν projects πάνω στους 2 θεματικούς κύκλους :
ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

«Παιδάκια με ενσυναίσθηση για ασφαλή ζωάκια»

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

 

«Τον φίλο μου τον αγαπώ… δε μαλώνω… δε χτυπώ…»

 

ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥ ΖΗΝ

 

<< ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΩ>>

 

STEAM ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

 

Μικροί επιστήμονες εν δράσει….. «Οι παλαιοντολόγοι της τάξης μας…»

 

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ

ΜΙΝΤΖΙΡΙΚΗ ΑΓΑΘΗ

1η Ενημερωτική συνάντηση γονέων σχ. ετ. 2022-23
Κύλιση προς τα επάνω