ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα Ζώων

 

στάθηκε η αφορμή να ασχοληθούμε με με τα ζώα, γνωρίζοντας τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τα διάφορα είδη τους.

Αρχικά, διαβάσαμε το παραμύθι «Η Πιπίτσα προστατεύει τα αδέσποτα ζώα» μέσα από το οποίο τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για τα ζώα που τα έχουν εγκαταλείψει στους δρόμους και κατανόησαν τις δυσκολίες που βιώνουν στην αναζήτηση τροφής, αλλά και τα συναισθήματά τους όταν κακοποιούνται από τους ανθρώπους.

Συζητήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων και για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε και δημιουργήσαμε μία αφίσα για να τα τιμήσουμε και να διαδώσουμε το μήνυμά μας και σε άλλους συνανθρώπους μας.

Έπειτα, αναφερθήκαμε σε διάφορα είδη ζώων, της φάρμας, του δάσους, της ζούγκλας και των πάγων, μαθαίνοντας για τα μέρη στα οποία ζουν, καθώς και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Δημιουργήσαμε σκυλάκια με χαρτοδιπλωτική, παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης με ζώα και κινητικά παιχνίδια όπου μεταμορφωθήκαμε σε ζώα και αναπαραστήσαμε με κινήσεις του σώματός μας το ιδιαίτερο περπάτημά τους, την αναζήτηση τροφής κ.ά.

Τέλος, αναφερθήκαμε στα ζώα που πλέον δεν υπάρχουν, στους δεινόσαυρους. Αφού μελετήσαμε τα είδη τους και τα χαρακτηριστικά τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το αποτύπωμα ενός δεινοσαύρου για να το συγκρίνουμε με τη δική μας πατούσα και να κατανοήσουμε το πραγματικό του μέγεθος.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Κύλιση προς τα επάνω