Ενημέρωση για την προμήθεια και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών self-test μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων

Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!!!!

Τα σχολεία θα ανοίξουν δια ζώσης, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Η χρήση της μάσκας στα παιδιά για τα σχολεία (Δελτίο Τύπου Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας) | Αλμαλόγλου Κωνσταντίνος - Μαιευτικό Γυναικολογικό Ιατρείο

 

Σας ενημερώνουμε  και θα θέλαμε  να επιστήσουμε την προσοχή όλων μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά  για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπόν μέτρων προστασίας και πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού,  βάση των σχετικών οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Υπενθύμιση για την προμήθεια και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών self-test μαθητών/τριών

             Πιο αναλυτικά, σας υπενθυμίζουμε ότι:

  • Oι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,όπως και οι νοσήσαντες, θα προμηθεύονται  έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022, μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  •  Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία self test αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν την έναρξη του σχολείου δηλαδή, θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1) και στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς του ιού, δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης περιόδου των γιορτών με τους αυξημένους συγχρωτισμούς.
  • Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε 2 δωρεάν self test την εβδομάδα. Το self test για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς θα διενεργείται 2 φορές την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή και οι δηλώσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα http://edupass.gov.gr/
  • Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προμηθευτούν ένα self test με δική τους δαπάνη, επιπλέον των δύο τακτικών τους rapid test.
  • Οι δηλώσεις για self test  μαθητών/τριών  που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr
  • Είναι επίσης υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Φροντίστε λοιπόν όλοι οι γονείς/κηδεμόνες  να φοράτε μάσκα κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από Νηπιαγωγείο.
Ενημέρωση για την προμήθεια και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών self-test μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων
Κύλιση προς τα επάνω