1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου

1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου

Έναρξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο νηπιαγωγείο μας.

Σας ενημερώνουμε με χαρά, ότι αυτήν την βδομάδα ξεκίνησαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

 

Πρόκειται για καινοτόμα προγράμματα καλλιέργειας δεξιοτήτων του 21ου αιώνα σε αυτές ανήκουν: οι  δεξιότητες της ζωής (life skills), ήπιες δεξιότητες (soft skills) και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης. Ενδεικτικά, οι σύγχρονες δεξιότητες περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, την πρωτοβουλία, την οργανωτική ικανότητα, την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων, τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό. Η διδασκαλία των εργαστηρίων δεξιοτήτων στο νηπιαγωγείο διαρκεί 3 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμμένα ξεκινήσαμε τις δράσεις μας από τον κύκλο του Ευ Ζην και την υποθεματική της διατροφής. Το πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε ονομάζεται:  «Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό». Αποτελεί μία εισαγωγή των μαθητών/τριών στις σωστές διατροφικές συνήθειες και στη σημασία της άσκησης για την υγεία τους, υπό το πρίσμα των δεξιοτήτων μάθησης “4C” (επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα).

Δεδομένου λοιπόν ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας εντοπίζεται από την παιδική ηλικία, γίνεται εύκολα αντιληπτή η ανάγκη υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου να τροποποιηθούν προς το καλύτερο οι στάσεις και οι αντιλήψεις των παιδιών αυτής της ηλικίας και να υιοθετηθούν αλλαγές στον τρόπο ζωής (διατροφή, φυσική δραστηριότητα κτλ) επωφελείς για την υγεία τους.

 

Έναρξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο νηπιαγωγείο μας.
Κύλιση προς τα επάνω